Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kuckózás a babáknak, avagy a babafészek előnyei

Kuckózás a babáknak, avagy a babafészek előnyei

Mi is az a babafészek?

Svédországból származó sokoldalú kiegészítő, amit ott már évtizedekkel korábban is használtak szülészeteken. Mára pedig már Magyarországon is hódít, amit teljesen meg tudunk érteni.

A babafészek ugyanis egy olyan fekvő alkalmatosság kisbabádnak, ami melegséget sugározva átöleli, mégis elegendő mozgásteret biztosít a számára. A kényelmes fekhelyből és puha kitömött hengerből áll fészek újszülött kortól másfél éves korig ajánlott.

A babafészek 4 legfőbb előnye

1.     Biztonság

A születés után kisbabád egy teljesen új, számára végtelennek tűnő világba kerül. A babafészek segít, hogy igazán otthonosan és biztonságban érezze magát, mivel a puha meleg fészek pont úgy öleli át, mint hosszú hónapokon keresztül az anyaméh tette. Ugyan mozgolódásra is bőven van helye, mégis egy kellemes, biztonságos érzetet ad számára, bármerre nyúl van mire ráfognia. Így segíti fokozatosan hozzászokni az új, határtalan külvilághoz.

2.     Nyugodt éjszakák neki és neked is

Mivel a babafészekben kisbabád kényelmesen érzi magát, előbb fogja lehunyni szemeit egy pihentető alvásra is. Az őt gyengéden körülölelő puha perem megóvja attól, hogy leguruljon az ágyról vagy a kanapéról, és át is ölelheti.

babafészek peremének akkor is nagy hasznát veszitek, ha úgy döntötök, hogy a babával egy ágyban szeretnétek aludni, hiszen biztos lehetsz benne, hogy a baba nem fordul ki belőle és attól sem kell aggódnotok, hogy rágurultok vagy akadályoznátok őt a nyugalmas alvásban. Ha pedig idővel úgy érzitek, itt az ideje, hogy átköltözzön saját kiságyába, szintén nagy segítségetekre lesz a babafészek. Mivel hasonló egy külön kis ágyhoz, csak tegyétek a fészket a kiságyba, így ő a már megszokott közegben van, mégis a saját szobájában, saját kiságyában. Így sokkal könnyebben megszokhatja a babaágyat.

3.     Közelség

Könnyű megszokni, hogy kisbabád mindig biztonságban, a közeledben lehet: amikor főzöl, filmet néztek a kanapén,  levegőztök a teraszon vagy a már említett éjszakai alváskor. De a babafészket vihetjük a mamához, a barátokhoz vagy a nyaralásra is. Ezzel megadva az otthonos érzést a kicsinek, neked pedig a megszokott nyugalmat és rutint, hogy ott mindig zavartalanul pihenhet.

babafészek az éjjeli szoptatáshoz is segítségedre lehet. Könnyen megetetheted kisbabádat, a nagyobb mozgolódásokat elkerülve.

4.     Védelem

A fészek alakja és a szélei segítenek abban, hogy a babád ne üss meg magád moro reflex esetén. A moro reflex az újszülöttek egyik védekező reflexe. Például amikor a kicsi hirtelen hangot hall, akkor a végtagjai megfeszülnek, karjait kitárja, ujjait fogásra készen kifeszíti és nagy lélegzetvétellel kapaszkodó mozdulatot tesz. A fészek pereme védelmet nyújt, megakadályozva, hogy gyermeked beüsse valamiért a kemény anyagba. 

Egy kisbaba bőre nagyon érzékeny a külső hatásokra és anyagokra, melyekkel közvetlenül érintkezik. Ezért rendkívül fontos, hogy minőségi, biztonságos anyagokból és első osztályú gyártási technológiával készült termékeket biztosítsunk számotokra. 

Babafészkeink megfizethetőek, de prémium anyagok és maximális minőség jellemzi őket.

Tovább a teljes kínálatra

Tartalomhoz tartozó címkék: Alvás_ pihenés babfészek
Az oldal tetejére