Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

7 +1 dolog amire figyelni kell etetőszék vásárláskor

7 +1 dolog amire figyelni kell etetőszék vásárláskor

Ha baba érkezik a családba, hajlamosak vagyunk erőn felül költekezni, csak hogy a gyereknek „jó legyen”. Kardinális kérdéssé válhat az etetőszék vásárlása is.

Milyen legyen? Multifunkciós etetőszék vagy dönthető etetőszék, fa etetőszék, többfunkciós etetőszék?

Egy kezdő szülő sok esetben nem tudja a választ. megpróbálok segíteni, hogy mi az a 7 + 1 dolog amire figyelni kell etetőszék vásárlásakor.

1Biztonsági öv

Magától értetődő, hogy bármilyen etetőszékről is legyen szó, mindig csatoljuk be a gyereket, és soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. A legtöbb etetőszék ötpontos biztonsági övvel van felszerelve. Egy megfelelően felszerelt és beállított ötpontos biztonsági öv a folyton izgő-mozgó gyerekeket is megvédi attól, hogy kiessenek, vagy ami még rosszabb, a székkel együtt boruljanak fel.  

2.  Tálca

Az etetőszék választáskor érdemes odafigyelni arra, hogy minél kevesebb olyan rés legyen a tálcán, ahol elrejtőzhetnek az étel darabok. Érdemes olyan etetőszéket választani, amelynek állítható és levehető a tálcája, így könnyen betehetjük és kivehetjük a babát, valamint akár nagyobb korában is lesz elég helye a gyereknek a székben. Ha kivesszük a tálcát, akkor közelebb tudjuk húzni a széket az asztalhoz, így a gyerek is teljesen részese lehet az étkezésnek.

3.  Párna és kényelem

Sok fáradságot és időt spórolhatunk meg, ha olyan párnázású etetőszéket veszünk, amelyen a lehető legkevesebb a varrás, a redő, a rés. Ha már a párnázott mellett döntünk, olyan modellt válasszunk, amelynek a párnája egyszerűen tisztára törölhető, vagy a huzat mosógépben mosható.

4.  Állíthatóság

Egy könnyen állítható etetőszékkel sokkal egyszerűbb az étkezés. vásárláskor vegyük kézbe az etetőszéket, próbáljuk ki, milyen könnyű kinyitni, összecsukni, állítani a magasságon, a tálcán, vagy becsatolni a biztonsági övet.

5.  Mikor szerencsés, ha összecsukható a szék?

Ha kicsi a lakás, vagy sokat utazunk, érdemes olyan etetőszéket választani, ami összecsukható. Több olyan etetőszék is kapható, amely összecsukva megáll a lábán és nem kell a falhoz dönteni. Némelyik modellnél le kell venni a tálcát ahhoz, hogy össze lehessen hajtani a széket, és nem biztos, hogy ezt naponta többször is szeretnénk megismételni

6.  Mennyibe kerül egy használható etetőszék?

Az ár legnagyobb mértékben a kiválasztott típustól függ. Egy egyszerű etetőszék sok esetben tökéletesen megfelel, ha nincs szükségünk menő funkciókra, dizájnra vagy végtelen beállítási lehetőségre, kiegészítőkre. Az átalakítható etetőszékek már drágábbak, viszont, ahogy nő a gyerek, úgy állíthatók is. Tehát sok esetben megéri, ha azt is figyelembe vesszük, hogy több éven keresztül ugyanazt a széket tudjuk használni, így hosszú távon nem feltétlenül lesz drága a beruházás.

7.  Amit a biztonságról érdemes tudni

A gyereket soha, semmilyen körülmények között nem szabad felügyelet nélkül az etetőszékben hagyni! Ha egy pillanatra el kell mennünk a gyerek mellől, támasszuk a széket hátával egy falhoz, így megakadályozhatjuk a hátraborulást. Ennek ellenére, soha ne feledkezzünk meg arról, hogy egy szemfüles gyerek szinte bármelyik széket hátraboríthatja!!!

+1. Milyen kortól lehet etetőszéket használni?

Amikor már segítség nélkül tud ülni a baba, meg tudja tartani a nyakát és a fejét, csak akkor kezdjük etetőszékbe ültetni. Ez sok gyereknél már 6-7 hónapos korban bekövetkezik, és általában egybeesik a hozzátáplálással. Sok, többfunkciós etetőszéket újszülötteknek való szűkítő betéttel árulnak, így a kisbaba egy magasságban lehet a családdal az asztalnál már akkor is, amikor még nem tudja magát önállóan megtartani. Ha fontosnak tartjuk, hogy a pár hónapos családtag is velünk legyen étkezéskor, figyeljünk arra, hogy kifejezetten erre a célra is alkalmas etetőszéket válasszunk. Semmiképp se ültessük olyan etetőszékbe, amelyet csak már ülni tudó babáknak alakítottak ki.

Nézz körül a fullbaby.hu kínálatában és válogass kedvedre

Tartalomhoz tartozó címkék: Etetőszék
Az oldal tetejére