Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 +1 tipp és kevesebbet lesz beteg gyermeked

5 +1 tipp és kevesebbet lesz beteg gyermeked

Számos szülő talán már találkozott olyan családdal, ahol a gyerekek szinte sosem betegek.

Mi lehet a titok? Mi az, amit ezek a szülők jól csinálnak?

Ebben a cikkben 5 + 1 dolgot említünk, ami feltárjuk a háttérben rejlő hatásokat és okokat, amelyek segíthetnek a gyermekek egészségének megőrzésében és erősítésében.

Megpróbálom összeszedni Neked a legfontosabbakat. nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen ezen tippek nagy részét Te is ismered, még sem gondol rá az emberek többsége.

  1. Egészséges és vitamindús étkezés: Az egyik kulcsfontosságú tényező, ami elősegíti, hogy egy gyerek ritkábban legyen beteg, az egészséges étrend. Gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend nagyban hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez. Szükséges a sok C vitaminban, melyet ilyenkor is megtalálsz a narancsban, mandarinban, de akár az egyszerű paprikában is. A D vitamin is fontos összetevője a napi vitamin szükségleteknek, melyeket megtalálsz a tej és tejtermékekben, különböző gabonafélékben és a tonhalban is. Na jó lehet, hogy a halat nem minden gyermek eszi meg....

  2. Aktív életmód és mozgás: Nagyon fontos rendszeres testmozgás a gyerekek számára. Itt nem kell rögtön versenyszerű sportra gondolni. Elég, ha minden nap lementek a közeli játszótérre rohangálni vagy sétáltok egy nagyot a lakóhelyeteken. A mozgás nem csak az egészséges fejlődéshez járul hozzá, hanem serkenti az immunrendszert is, ami segíthet a gyakori betegségek elkerülésében.

  3. Megfelelő pihenés és alvás: Az alvás és a pihenés szerepét sem szabad alábecsülni. A  megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nagyban hozzájárul a gyermek testi és szellemi egészségéhez. Szakemberek szerint az alváshiány nagyban hozzájárul a betegségek, megfázások kialakulásához. Így nincs mit tenni: aludni, aludni, aludni.  A legtöbb kisbabának kb 14 óra, de egy óvodás gyermeknek is 11-12 óra alvásra van szüksége naponta.

  4. Rendszeres kézmosás: A mindennapi életünk során számtalan kórokozóval találkozunk, és a kézmosás egy egyszerű, ám rendkívül hatékony módja annak, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását. A rendszeres kézmosás segíthet megelőzni számos betegséget, például a megfázást, az influenza és más fertőző betegségeket. A kórokozók kézből történő eltávolítása csökkenti a fertőzés kockázatát, és segít megőrizni az egészségünke

  5. Ne vegyen a gyermek semmit a szájába: Na jó ez így kicsit pontosítom: ne vegyen semmi olyat a szájába , ami potenciális forrása a baciknak, vírusoknak. A legfontosabb és egyben a legnehezebben kivitelezhető, hogy ne vegye a gyermeked a saját kezét a szájába. Ez szinte teljesen esélytelen, így nagyon fontos az előző pont: a gyakori és alapos kézmosás. Ezen túl nagyon fontos, ha közösségbe jár már a gyermeked, hogy mindig csak a saját eszközeit szabad használni tisztálkodáskor. Gondolok itt fogkefére, törölközőre , de még a fésűre is, hiszen ezeken mindig ott lehetnek a különféle korokozók.

  • +1 tanács: a környezeti hatások: Az otthoni higiénia, a szellőztetés, és az allergénmentes környezet kialakítása mind olyan faktorok, amelyek hozzájárulhatnak a gyerekek egészségének megőrzéséhez.

Természetesen vannak olyan gyerekek, akik genetikailag vannak úgy kodólva, hogy ellenállóbbak a korokozóknak, de ez a kivétel

Én hiszek benne, hogy ezen néhány dologra odafigyelve kevesebbet lesz beteg a gyermeked , így Neked is nyugodtam és kiegyensúlyozottabb napjaid jöhetnek.

Az oldal tetejére