Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 érv, miért válasszuk a triciklit

5 érv, miért válasszuk a triciklit

A jó idő beköszöntével egyre többet sétálunk/kirándulunk. Sok kis gyermek számára viszont már kellemetlenné válik a babakocsiban ülés, mivel nem lát ki jól belőle, nem tud forgolódni, mocorogni. Azonban a hosszabb távú séta a kicsik számára még nem opció, hiszen ők még hamar elfáradnak. Érdemes ekkor beszerezni egy szuper járgányt, amellyel gyorsabb és kevésbé fárasztó a haladás. Kisebb gyerkőcöknek az egyik legjobb választás a tricikli. Hogy miért? A következő 5 pontban összefoglaljuk neked röviden:

1.  Fejleszt

Talán nem is gondolnánk, hogy mi mindenre van hatással ez a kis csodajárgány. A gyermekek fizikai fejlődése a 2-6 éves korban a legmeghatározóbb, ekkor hirtelen akár 6-7 cm-t is nőhetnek. Továbbá ebben az időszakban fejlődik nagymotoros és finommotoros készségük a legtöbbet, illetve ekkor tökéletesítik lépéseiket és ezzel egyidejűleg egyensúlyérzéküket is. Szintén fontos a fizikai erőnlét és az állóképesség fejlesztése, szinten tartása. Ezek megfelelő fejlődéséhez is kiváló segítség a tricikli.

A mozgásszervek és érzékszervek együttes használata szintén nem könnyű feladat. Ez pedig nem csak a gyerekeknek jelenthet kihívást, hanem a felnőtteknek is. A több feladatos tevékenységek által fejlődik a gyerekek szem-kéz koordinációja, koncentrációja és logikus gondolkodása is.

2.  Tanít

A triciklizés által sok mindent megtaníthatunk a kicsiknek. A triciklivel való közlekedés például a türelemre nevelheti a csemetét, illetve a tájékozódási készségeiket is fejleszti.

A városban, de még a parkban való közlekedés szabályait is fontos megtanítani a gyerkőcöknek minél előbb, hiszen az olyan alapszabályok betartásával, mint hogy mindig a járda jobb szélén közlekedünk, akár balesetek is elkerülhetőek. Ha pedig a városon át tekertek jó, ha megismeri a jelzőlámpák jelentését is.

Az empátiára és az udvariasságra is kiválóan megtaníthatóak vele a kicsik: mivel a tricikli egy szélesebb járgány, előfordulhat, hogy a gyermeknek félre kell állnia vele.

3.  Kinn a szabadban

Néha nehéz a gyerkőcöket rábírni, hogy kijöjjenek a szabadba, pedig a friss levegő és a napfényből nyert D-vitamin elengedhetetlen fontosságú egy fejlődésben lévő gyermek számára. A triciklivel a szabadban töltött órák szórakozássá változnak, így a gyermekek is nagy örömmel mennek a családi sétákra.

4.  Hasznos kiegészítők

A triciklik egyes fajtái sok olyan hasznos részletet tartalmaznak, amelyek a kicsik és a szülők számára is kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a gurulást. Ilyen például a Toyz márka Buzz fantázianevű háromkerekűje

tricikli

A tolókar segítségével a Te kezedben lehet az irányítás, vagy csak besegíthetsz a gyermekednek, ha ő már elfáradt a pedálozásban. Így az élményt sem vesszük el a kicsitől, hiszen a kormány használata még mindig az ő feladata lesz.

Amíg Te tolod a járgányt, addig a kicsi a lábtartón pihentetheti a megfáradt lábait.

A kosár talán inkább neked lesz hasznos: az útravalót vagy a pékséges szerzeményeket ott könnyen tárolhatod.

A napvédő tető a nyári séták alapkelléke, mivel védi a kicsit a direkt napsugárzástól és kellemes árnyékot is biztosít, ami a nagy melegben felüdülés a gyerkőcöknek.

A Wroom tricikli ráadásul kétféleképpen használható: a gyermeke menetirányban és annak háttal is utazhat.

Egyes triciklik egyéb extrákkal is el vannak látva, mint például csengővel vagy játékpanel, amely autóhangokkal, dallamokkal szórakoztatja a gyerekeket. Továbbá LED és indexlámpák is bekapcsolhatóak ezeken a modelleken, ezzel fokozva a játékélményt.

Egyes modellek pedig még futóbiciklivé is alakíthatóak! Ilyen a Toyz márka Fox fantázianevű járgánya

tricikli

5.  Hosszabb időre tervezve

A tricikli azért is olyan jó választás, mert nem csak egy-két évig szolgálja majd a gyermeked, hanem mondhatni a gyermekkel együtt nő. Mindig a kicsi korának és igényeinek megfelelően alakíthatjátok. Amíg pici, a tolókar biztosan nagy segítség lesz, de ha már nagyobbacska és egyedül is biztonságosan tud közlekedni, akkor azt könnyen leszerelhetitek. A lábtartót úgyszintén. A tetőtől is megszabadulhattok a kora tavaszi időkben. Ahogy a gyerkőc cseperedik, úgy mindig a magasságához igazíthatjátok a kormányt és az ülést.

Tehát ha Te is hosszú távban gondolkozol, akkor a tricikli biztosan jó választás lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tricikli
Az oldal tetejére