Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sport- golf babakocsik és jellemzőik

Sport- golf babakocsik és jellemzőik

Amint a baba kinövi a mély babakocsit, és már kényelmetlen a számára, akkor egy másik típusút kell beszerezni – egy sport - golf babakocsit. Hat hónapostól három-, vagy legfeljebb négyéves korig alkalmas, amikor a gyerekek már elkezdik elhagyni a babakocsis kort. Azok a gyerekeknek, akik már tudnak ülni, szükség esetén az ülés magassága állítható.

 Mivel ezt a kocsit jelentősen hosszabb ideig használják, ügyelni kell a gondos kiválasztásra és hogy a gyermek igényeit teljes mértékben kielégítse. Az ilyen babakocsi könnyű változatát golf babakocsinak is nevezik. Az egyes kocsik nagyban különböznek kivitelezésben, súlyban, terhelhetőségben, felfüggesztésben, a kerék méretében és anyagában.

  • Ha gyakran utazunk tömegközlekedéssel, akkor érdemes egy kisebb, könnyen összecsukható babakocsit vásárolni, ami nem akadályozza a gyors fel- és leszállást.
  • A természetben tett kirándulásokra, ahol nincs aszfalt vagy térkő, válasszunk robusztus és stabil kocsit, rugalmas felfüggesztéssel és felfújható kerekekkel.
  • Ha dombon laksz, akkor érdemes fékekkel felszerelt babakocsit választani, hogy ne guruljon el.
  • Ha panelházban laksz, válassz egy könnyebb és kompaktabb babakocsit, amellyel nem lesz gond a lépcsőzés

babakocsi teherbíró képessége egy fontos tényező. Azt jelzi, hogy hány kilogrammos gyermeket bír el a kocsi (de vigyázz, ez nincs összefüggésben a babakocsi tágasságával, csak a szerkezet stabilitását jelöli). A sport babakocsiknál érdemes odafigyelni erre a paraméterre. Ez a fajta kocsi általában 15 kilogrammot bír el, kivételes esetben legfeljebb 20-at. A gyermek növekedési tempóját nem lehet megjósolni, ezért jobb tartalékot hagyni. A gyártó által megadott teherbíró képesség természetesen kicsit aláértékelt, így a maximális terhelhetőség enyhe túlterhelése nem szabadna, hogy gondot okozzon, de ez nem ajánlott.

A kocsi használatánál a kényelem szempontjából fontos a kerék is. Ha leginkább a városban fogod használni a kocsit (kövezett vagy aszfaltozott felületeken), akkor műanyag kerekű kocsi is jó választás, de a természetben inkább a terepjáró kerekek ajánlottak (felfújhatók).

Átlagos sétánál a kocsi súlyát nem érzed meg különösebbe, de amikor azonban lépcsőn kell felvinni, vagy fel kell szállni vele egy tömegközlekedési eszközre, vagy autóba rakni, megtapasztalod, milyen hasznos a könnyű babakocsi. Az átlagos tömeg 10 és 13 kilogramm között mozog, ami elfogadható.

Amennyiben a kocsit kirándulásokra is magaddal viszed majd, akkor vedd figyelembe az autód csomagtartó méretét is. Ezen felül nem árt megnézni, mennyire bonyolult a kocsi összecsukása. Ideális esetben egy kézzel kinyitható és összecsukható- esernyő babakocsi. Ilyen esetben biztos lehetsz benne, hogy akkor is ki tudod nyitni vagy össze tudod csukni a kocsit, ha a gyermeked épp ott ugrál.

könnyű babakocsi, esernyő babakocsi

A sport/golf babakocsi tulajdonságai:

·         könnyű

·         könnyen összecsukható

·         terepen is használható

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Babakocsi
Az oldal tetejére