Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért kellene egy roller Neked is?

Miért kellene egy roller Neked is?

A roller mindenkit csábít! Legyen szó kicsikről vagy nagyokról. Sokat szórakozhatunk vele és segítségével egyszerűen eljuthatunk bárhová, ahová szeretnénk. Pár lökés és már megy is!

Arollerezés nem csak a tinédzserek és a gyerekek számára vonzó – egyre több felnőttet láthatunk a városban, hogy rolleren megy reggel a munkahelyére, vagy csak a szabadidejében a lakótelepek között használja ezt az eszközt. Ez a tevékenység valójában a motorikus képességeket, a combokat és a lábikrát tornáztatja át, ami hozzájárul az általános fizikai jóléthez. Ráadásul gyorsabban a helyszínen van, és néha minden perc számít.

A minőségi gyermek rollerek állítható fogantyú magassággal rendelkeznek, így a roller egy bizonyos ideig együtt nőhet a gyerekkel, és nincs gond arra, hogy újat vásároljunk. Természetes a stabil szerkezet és megbízható fék.

De hogyan igazodjunk el a sok ajánlat között? A következő áttekintésben próbálok segíteni…

   1. Használjuk ki a változatosságot és válasszunk igazán jól

A gyártók nagyon jól tudják, hogy ez a kétkerekű jármű nagyon közkedvelt és népszerűsége egyre csak nő. Egy típussal viszont nem tudnak mindenki igényeinek megfelelni. Pontosan ezért van a piacon annyi típus és különböző árkategóriák.

2.  Miért kellene egy roller Neked is?

A roller egyik előnye, hogy mindig kéznél lehet. Könnyű, összecsukható, így minden probléma nélkül felviheted az autóbuszba vagy a vonatra is. A sofőr észre sem veszi! Amennyiben a városban szeretnél gyorsan eljutni egyik helyről a másikra és nem kedveled a tömegközlekedést, akkor a roller a tökéletes közlekedési eszköz a számodra. Nem utolsó sorban, ha a gyermeked rohamtempóra vált akkor egy saját rollerrel te is könnyedén tarthatod a tempót.

Olyan emberek is vannak, akik nem kedvelik a rollereket és azt állítják, hogy nem olyan stabilak és gyorsak, mint a kerékpárok, illetve, hogy görnyedt testhelyzetben kell használni, ezáltal rossz hatással van a hátgerincre. Ez akár igaz is, lehet, ha nem figyelnek testtartásukra! A jó testtartást könnyen meg lehet szokni! Ezenfelül a kerékpárt nem tudják olyan könnyedén szállítani, mint a rollert.

Léteznek három kerekű rollerek, melyek megfelelőek lehetnek a kisebbeknek is. Mindenki ismeri a saját gyermekét, így el tudja dönteni, hogy képes-e a rollerezésre.

3.  Magasság és teherbírás

A roller választásnál vegyük figyelembe a váz magasságát. Abból induljunk ki, kinek vásároljuk a rollert, a legtöbb esetben a magasság állítható. A gyerek rollereknél 50 cm-től kezdődik a kormány magassága. A roller kormányának a csípőig kellene érnie. Az alacsonyabb kormány megterheli a hátat, míg a magasabb kormány megnehezíti az irányítást. Ha nem vagy biztos az ideális magasság beállításában, inkább magasabbra állítsd! 

A legtöbb roller 150 kg-os teherbírású. Egy ilyen rollerrel a nehezebb, illetve kátyús utakon is közlekedhetünk. A nagyobb megterheléssel is megbirkózik. Zötykölődés közben sokkal nagyobb súly nehezedik a rollerre, tehát ezt is vedd figyelembe! A kisebb teherbírású rollerek megfelelőek a gyerekeknek. A felnőttek is nyugodtan kipróbálhatják, csak mindennapos használatra nem lenne alkalmas

4. Taposófék, tárcsafék vagy pofás fék?

A rollerfék lehet taposófék, tárcsafék vagy pofás fék. Eltérnek felépítésükben, funkcionalitásukban és árban.

Taposófékkel általában a városi rollerek vannak ellátva. A pofás fék a nagyobb teherbírású rollerekre jellemző. Egyszerű a karbantartásuk és kedvező az áruk. Tárcsafékkel a sport és hegyi rollerek vannak felszerelve. Drágábbak, ill. nagyobb odafigyelést kell fordítani karbantartásukra is. 

5.  A váz minősége meghatározza az árat és az élettartamot

A roller váza általában acélból, alumíniumból vagy karbonból készül. A legelterjedtebb és legolcsóbb rollerek acélból készülnek, alumínium kormánnyal, fékekkel, így kisebb súlya lesz a rollernek. Megfelelnek mindennapos használatra és jól ki vannak dolgozva. A minőségibb, drágább rollerek alumíniumból készülnek, míg a legdrágábbak karbonból. Nagyon könnyűek és stabilak. 

6.  Gyerek rollerek és a részletek

A gyerek roller választásánál gondoljatok arra is, hogy a roller a gyermekkel együtt fog nőni. Ellenőrizzék a kormány maximális magasságát. Néhány alkatrészt ki is lehet cserélni hosszabbra, így nagyobb gyermekeknek is megfelelő lesz. 

Amennyiben városban laksz, válassz kisebb rollert, műanyag kerekekkel, mely rövid utakra lett tervezve, illetve egyenletes talajon való közlekedésre alkalmas. Ezeknek a rollereknek szűk kormányuk van, így egyszerű az irányításuk is. Általában taposófékkel vannak ellátva és könnyedén, gyorsan össze lehet őket csukni. 

Egy gyerek roller általában 85 cm hosszú és 2,5 kg. A roller súlya legfőképpen az anyukáknak fontos, hiszen a gyerekek rájuk fogják bízni azt. 

7. Felfújható kerekű rollerek gyerekeknek

A felfújható kerekű rollerek nagyobb gyerekek részére alkalmasak. Kidolgozottabbak, kényelmesebbek és könnyebben veszik az akadályokat. A 20“-es kerékkel rendelkező darabok 6 cm magasságban elhelyezkedő fellépővel nagyon jól irányíthatóak. Ha magasabban van a fellépő, a gyerekek hamarabb elfáradnak, így nem fogja őket szórakoztatni a roller használata. 

+1. A biztonság a legfontosabb

A felfújható kerekű rollerek segítségével a hosszabb utakra és a nehezebb terepre is felkészülhettek. Szereljetek rá lámpát, kosarat, csengőt és fényvisszaverő kiegészítőket a problémamentes utazás érdekében! Ezek a rollerek drágábbak és nehezebbek. A minőségi bukósisakról se feledkezzetek meg, mely megvédi a gyerekeket az esetleges sérülésektől. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Roller
Az oldal tetejére