Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire jó egy utazóágy?

Mire jó egy utazóágy?

Kell nekünk utazóágy? Szükségünk van utazóágyra?

Bizonyára sok szülőben felmerül ez a kérdés. Nálunk sem volt ez másképp. És végül több darab is beszerzésre került.

Nézzük mire is jó egy utazóágy!

 

Legáltalánosabb megközelítésben azt mondhatom, hogy több napos hétvégi utazásokhoz, nyaraláshoz szinte nélkülözhetetlen eszköz az újszülött kortól kisgyermekkorig használható utazóágy, amely könnyen szállítható, kis helyigényű, mégis az otthoni ágy kényelmét, biztonságát nyújtja.

Nyáron rengetegen kelünk útra kikapcsolódás , nyaralás céljából. Ilyenkor mindenkiben megfogalmazódik, hogy a gyermekemnek vajon kényelmes lesz. Hogyan fogja viselni, ha nem a megszokott ágyában alszik. Lesz egyáltalán normális kiságy a szálláson?

Ha nem akarunk a szállás kínálatára hagyatkozni vagy csak biztosra akarunk menni, akkor egy utazóágy tökéletes választás ilyen esetekre. Egy utazóágy általában kicsire összecsomagolható és könnyedén belefér az autó csomagtartójába. A legtöbb típus kis sporttáskában szállítható, kevés helyet foglalva el csak a csomagok közt, sőt némelyik még kerekeken is gurul, így könnyedén húzhatjuk magunk után, mint egy kis bőröndöt. Ez különösen hasznos, ha figyelembe vesszük, hogy az utazótáskák mellé még egy kb. 10 kilogramm súlyú ágyikót is cipelni kell.

Felállítása általában egyszerű, nem igényel szerszámokat és nem kell bonyolult összeszerelési ábrákat tanulmányoznunk.

Amíg pici a babának célszerű olyan utazóágyat választanunk, mely emelhető betéttel rendelkezik, hiszen így könnyebb a baba kiemelése és nem terheli meg túlságosan az anyukát a baba ki és be emelése. 

Formáját tekintve alapvetően két félével lehet találkozni a boltok polcain: a téglalap forma és a négyzet forma kialakítás az általános. A téglalap forma előnye, hogy keskenyebb és a szűkösebb szállodai szobákba is elfér, míg a négyzetes formában a babának nagyobb helye van a játékra.

Igazából mindkét forma tökéletes válaszát lehet, mérlegelni kell a jövőbeli felhasználást.

Nekünk két darab is beszerzésre került. Otthon volt egy négyzet forma, mely járóka helyett is funkcionált a nappaliban. Így gyerekem napközben ideje egy részét abban töltötte. A közelemben volt , biztonságban és én közben tudtam végezni a napi egyéb tennivalókat is.

A téglalap forma pedig a mamánál, ahol a biztonságos és nyugodt alvását garantálta. 

Webáruházunkban megtalálható mindkét típus. Az eltérés a különböző termékek között a felszereltségben keresendő: emelhető betéttel vagy nélküle, kerékkel és vagy játékokkal. 

Igazából a választásnál mint sok minden másnál, elsősorban az utazóágy jövőbeni felhasználását tartsd szem előtt, hiszen, ha évente 1-2 alkalommal használod, akkor nem biztos, hogy Neked a legdrágább modellre van szükséged. Azonban, ha mindennapi használatban lesz akkor, lehet, hogy megéri egy kicsit többet áldozni rá!

 

 

 

 

Az oldal tetejére