Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi alapján válasszunk autós gyerekülést?

Mi alapján válasszunk autós gyerekülést?

Az autós gyerekülés időben történő beszerzése kiemelt jelentőséggel bír az apróság biztonságát illetően. Persze a vonatkozó előírások szempontjából sem mindegy, hogy a kicsit milyen módon szállítjuk az autóban. Vannak olyan tényezők, amelyekre egyaránt figyelni kell az ideális szett kiválasztásakor.

A gyermek kora, magassága és súlya az irányadóak e tekintetben. A szabályok szerint elől 12 év és 150 cm alatt kizárólag biztonsági gyerekülésben utazhatnak a gyermekek. Hátul 135 cm felett már elhagyható a gyerekülés abban az esetben, ha a magassága lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzíteni lehessen a testét az ülésben. Tehát nemcsak a kor, hanem a magasság is rendkívül fontos. 

Autós gyerekülés ISOFIX rendszerrel

A világszerte ismert szabadalomnak köszönhetően, a szinte minden autóban megtalálható kampó segítségével rögzíthető az autós gyerekülés. Az I-size gyerekülésekről érdemes tudni, hogy a segítségükkel a gyermeket 15 hónapos korukig a menetiránynak háttal lehet bekötni. A rendszer az oldalirányú ütközésekkel szemben is biztonságosan teljesít. Amikor tehát vásárlás előtt állsz, akkor érdemes átgondolnod, hogy milyen korú a gyermek, milyen magassággal bír, sőt, a babahordozók esetében a testsúly mellett sem szabad elmenni. Jó hír, hogy napjaink autós gyerekülés kínálatában már csak olyan eszközök érhetőek el, amelyek megfelelnek a vonatkozó előírásoknak.

Szülőként természetes, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudnád a gyermekedet. A megfelelő autós gyerekülés megválasztásával útközben is a legjobb helyen lesz a kicsi.

Az oldal tetejére