Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Létezik a tökéletes babakocsi?

Létezik a tökéletes babakocsi?

Ha Te is keresed erre a kérdésre a választ, segítünk. Mindenkinek más az életstílusa, illetve az igényei,

Kombinált babakocsik

A kombinált vagy más néven multifunkcionális babakocsik alatt azokat értjük, melyek több funkcióra is képesek. A 3in1 babakocsik mózeskosárból, sportrészből és autós hordozóból állnak, mind egy vázra illeszthető fel, annak megfelelően, hogy épp melyikre van szükség.  A 2in1 babakocsik pedig ehhez hasonlóan szintén több funkciót is ellátnak, tehát mind a mózeskosár, illetve a sportrész a vázra szerelhető, azonban az autós hordozót nem tartalmazzák. Sok esetben esetben azonban ehhez is van lehetőség további, az univerzális vázra illeszthető autós hordozót vásárolni.

De miért is lehet előnyös a több funkció?

A multifunkcionális babakocsik egészen újszülött kortól használhatóak, mivel az autóshordozó segítségével már a korházból is könnyedén elhozhatjátok a kicsit. Érdemes olyat választani, melyet külön csatlakozó szerkezet nélkül az autó biztonságiövével is biztonságosan rögzíteni lehet. Ez azért lehet fontos, mert ha esetleg nem rendelkeztek saját autóval és taxival vagy az ismerőseitek autójával közlekednétek, akkor sem fog gondot jelenteni a hordozó biztonságos rögzítése.

Fontos tényező továbbá, hogy az újszülötteknek az alváshoz sík felületre van szükségük, mely megfelelő alátámasztást biztosít még fejlődő gerincüknek. Erre legtökéletesebb a mózeskosár, mely nem csak egy biztonságos sík alvófelületet biztosít, de a hideg ellen is nagyobb védelmet nyújt magasabb oldalainak köszönhetően.

Ugyan a mózeskosár kitűnő választás újszülötteknek és pár hónapos kisbabáknak is, 6 hónapos kortól már érdemes a sport babakocsira váltani, mely szintén a kombinált babakocsik részét képezi, így csak könnyedén átcserélheted a vázon. A kombinált babakocsik legnagyobb előnye tehát, hogy egészen az újszülött kortól addig használható, amíg arra szükség van.

Hátránya azonban, hogy a többfunkciós masszív váz nehezebb és több helyet is foglal, mint az egy funkciót ellátó sport babakocsi. Ezen felül a kombinált babakocsik értelemszerűen magasabb árfekvésűek.

Sport babakocsik

A sport babakocsi lényegében a kombinált babakocsik sport részével egyenlő. Ez tudja a legtöbb ideig használni gyermeked, mivel körülbelül 6 hónapos korától egészen addig használhatja, míg arra szükség van, azaz jellemzően 3-4 éves koráig. Többnyire dönthető háttámlával rendelkeznek, így ha séta közben elaludna a kicsi, hátrébb lehet dönteni, ezzel kényelmesebbé téve számára a pihenést. Teljesen vízszintes állapotba azonban nem dönthetőek, így újszülöttek számára nem ajánlott az egészségük megőrzése érdekében.

Hátrány tehát, hogy 5-6 hónapos kor előtt nem használhatóak, illetve autós utazáshoz sem alkalmasak.

A sport babakocsi előnye azonban, hogy jóval könnyebbek, mint a többfunkciós babakocsik, így, ha gyakran közlekedünk tömegközlekedéssel, ez lehet a jobb választás. Egyszerűbb felépítésüknek köszönhetően összecsukhatóak, így kisebb helyet foglalnak, továbbá könnyebben is kezelhetőek. Mivel csak egy funkciót képesek ellátni, így természetesen áruk is jóval alacsonyabb.

Tartalomhoz tartozó címkék: Babakocsi
Az oldal tetejére