Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Én és a futóbicikli kép alakulása….

Én és a futóbicikli kép alakulása….

Egyszer régen, amikor még nem neveltem gyermeket (akkor ez sokkal egyszerűbbnek tűnt… wink.) azt gondoltam a futóbicikli is a mai kor olyan eszköze amivel még egy bőr lehúzható a gyermeket nevelő családokról! Nos, be kell valljam ez a véleményem igencsak megváltozott, amikor gyermekem is elérte azt a kort (1,5 év), hogy a műanyag motor már kicsi lett, de a bicikli még korainak bizonyult…

Ekkor olvastam utána mi is ez a futóbicikli dolog surpriseés láss csodát mindenben igaza volt annak cikknek.

Saját tapasztalatból ma már mindenkinek szívesen és meggyőződéssel ajánlom a futóbicikli használatát, mivel ez egy olyan átmeneti eszköz a baba járgány és a bicikli között, amivel nagy rutint és biztonságot szerezhet a gyermek a biciklizéshez. A gyerekek többsége 5 éves kor körül tanul meg kétkerekű kerékpárral közlekedni. Addig azonban hosszú út vezet a fejlődésben: olyan képességek kialakulására van szükség, amelyek ezt lehetővé teszik.  Ezek lényege, hogy segítségükkel a gyermek pedál nélkül, páros lábbal hajtva, egészen hosszú gurulásokat visz véghez, így gyakorolja az egyensúlyozást. Kialakul az egyensúlyérzék, az egyenesen haladás technikája és ha ez mind megvan és stabil akkor a biciklizésnél már csak a pedál használatát kell elsajátítania a gyermeknek. Az én csemetém nagyon imádta a futóbiciklit és a végére már olyan szinten meg volt neki a stabilitás, hogy felemelt lábbal gurult hosszú métereken át.

Ha úgy döntesz Te is veszel futóbiciklit gyermekednek akkor már csak döntsd el, milyen típusú bicikli kellene.

Jobb, ha felkészülsz lélekben a feladat komplexitására! Bizony, a megfelelő futóbringa kiválasztása nagy felelősséggel jár, és tekintve a számos kritériumot, amiknek az adott bicajnak meg kell felelnie, fokozott figyelmet igényel a Részedről.

Az első és talán a legfontosabb tényező a lábbal hajtható bicikli kiválasztásánál a kiszemelt modell súlya. A szakemberek egyetértenek abban, hogy csak és kizárólag azokat az egységeket érdemes komolyabb megfontolás alá vetni, amelyek kevesebbet nyomnak 3 kg-nál (ez akkor is nagy jelentőséggel bír, ha neked kell cipelni). Nos, a futóbiciklik többsége remekül megugrotta ezt a lécet, ez a csekély súly lehetővé teszi, hogy a gyerkőc maradéktalan szabadsággal élje át a játékkal töltött perceket. A váznak alacsony legyen az átlépési magassága, hogy vész esetén könnyebben le lehessen ugrani bringáról, illetve a gyermek könnyen felpattanhasson a nyeregbe.

Az ülés magasság és a kormány állítható legyen, hogy a használó méreteihez lehessen hangolni.

 

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a lábbal hajtható bicikli minden örökmozgó gézengúz álma. Abban az esetben tehát, ha a család szeme fényét kívánod meglepni valamivel, a futóbicikli garantáltan előre borítékolja a sikert.

 Válassz bátran a gyermekednek egy menő modellt, és meglátod, hogy egyikőtök sem fog csalódni!

Tartalomhoz tartozó címkék: Futóbicikli
Az oldal tetejére