Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A háromkerekű tricikli megmutatja a mozgás szabadságát

A háromkerekű tricikli megmutatja a mozgás szabadságát

A háromkerekű tricikli előbb vagy utóbb megjelenik a gyerkőc kívánságlistáján. A tolókaros változat kifejezetten népszerű a szülők körében, hiszen ez lehetővé teszi a gyermek mozgásának koordinálását és egyfajta biztonságot ad az érzés, hogy még nincs teljesen "szabadjára engedve" a kicsi.

Ugyanakkor tény, hogy a háromkerekű járgány már a kerékpározás előszobája és magában hordozza a mozgás szabadságának érzését. Nem véletlen, hogy a kis örökmozgók rajonganak az ilyen elfoglaltságért. 

Háromkerekű tricikli tolókarral, a biztonság szolgálatában

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyermekek 3-4 éves korukban tanulnak meg kerékpározni. A kezek és a lábak összehangolt mozgását szükségessé tevő tevékenység alapjai háromkerekű tricikli segítségével is elsajátíthatóak. A tolókar lehetővé teszi a mozgatást és a megállítást is. A legkisebbeknek a kerettel rendelkező, biztonságos járgány javasolt, ami akár esővédővel is rendelkezik. A játékokat szintén magukkal vihetik a praktikus háromkerekűvel.

Az ár sem elhanyagolható tényező, de vannak olyan dolgok, amelyeken nem érdemes spórolni. A háromkerekű tricikli esetében a minőségi kerekek nélkülözhetetlenek, ugyanis az olcsó modellek gyakran kemény műanyag kerekekkel rendelkeznek. Ezek nem képesek kiegyenlíteni az út egyenetlenségeit, ami a biztonságra is rányomhatja bélyegét. A felfújható kerékkel rendelkező típusok kifejezetten jó minőséget képviselnek és akkor is használhatóak, ha kirándulásról van szó. Nem árt, ha az irányjelzővel és a világítással már egészen kicsi korban elkezdi a gyermek elsajátítani a közlekedés alapjait.

Az oldal tetejére