Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 szempont, amit érdemes figyelembe venned babakocsi választáskor

5 szempont, amit érdemes figyelembe venned babakocsi választáskor

A számodra legmegfelelőbb babakocsi kiválasztásához érdemes az egyes funkcióit az életstílusodnak megfelelően kiválasztani. / multifunkciós babakocsi vagy sport babakocsi / Képzeld el egy napodat: miként és milyen helyeken, helyzetekben használnátok a babakocsit és ez alapján mérlegelheted, mire is lenne igényed, illetve milyen babakocsi funkciók könnyítenék meg a mindennapokat. Egy kis segítségképpen elemezzük a 5 legfontosabb tényezőt:

1.Babakocsi dönthetősége

A babakocsi háttámlájának dönthetősége talán az egyik legfontosabb funkció. A fix háttámlával rendelkező babakocsikban hosszú távon ugyanis rendkívül kényelmetlen lesz a kis gyermeknek ülni, illetve alvás közben a kis feje oldalra billenhet és ez későbbi fájdalmakkal is járhat. A dönthető háttámlák akár közel vízszintes pozíciókba is állíthatóak, így egy kényelmesebb, alvásra is alkalmas helyet teremtve a kicsinek.

babakocsi

2.Babakocsi súlya

A babakocsi dönthetősége inkább gyermekednek, míg a súlya inkább a számodra bír nagyobb jelentőséggel. Ha az elképzelt napi rutinodban szerepel a rendszeres tömegközlekedés, vagy egy lift nélküli panellakás, sok-sok lépcső és emelkedő, akkor a könnyebb babakocsik felé érdemes kacsintgatni. Már a növekedő gyermeked is egy jó pár plusz kilót jelent, és akkor még nem beszéltünk a jól megpakolt pelenkázótáskáról, a te mindennapi táskádról és ha a bevásárlást is a séta közben tudnád le, na az már egy katonai kiképzésnek is megfelelhetne. Fontos azonban, hogy a babakocsi könnyedsége ne menjen a stabilitás rovására. Tehát törekedjünk, hogy minél könnyebb legyen, de stabilan tartsa a kisgyermeket.

babakocsi-sulya

3.Babakocsi kerekei

A stabilitás fontos tényezője továbbá a kerekek. Sokan úgy vélik, csak a négykerekű babakocsik stabilak. Így, ilyen formában ez nem igaz. A háromkerekűek is abszolút stabilak és nem kell tartanunk attól, hogy veszélyben lenne gyermekünk, azonban tény, hogy négy kerekén talán egy hajszállal jobban kiegyensúlyozott a babakocsi.

A kerekek mérete is fontos lehet a választásnál. A kisebb méretű kerek fordulékonyabbak, azonban a kavicsos és rossz minőségű utakon nem a legszerencsésebb választás. A nagyobb kerekű babakocsik jobban bírják a rossz minőségű járdát, kevésbé rázkódnak.

4.Összecsukhatóság

Ha egy kisebb lakás az otthonod vagy ha sokat utaznál autóval, akkor ez egy nagyon fontos funkció. A sport babakocsik jóval kisebb méretűre is összecsukhatóak, így egy kisebb autóban is könnyen elférnek, míg a kombinált babakocsik masszív vázuknak és többfunkciós csatlakozásuk által nem csukhatóak össze olyan kis méretre.

Fontos lehet még vásárlás előtt megfigyelni, hogy milyen módon csukható össze az adott babakocsi, hiszen ha a kocsiba ki-be szeretnénk tenni, abban az esetben egy könnyed, egyszerű mozdulattal összecsukható babakocsi választása lenne a célszerű.

összecsukhato_babakocsi

5.Tolókar

A multifunkcionális babakocsik mindegyike egy összefüggő tolókarral rendelkezik. A sport babakocsik esetében azonban megtalálhatóak esernyőszerű fogantyúkkal ellátott babakocsik is. Az összefüggő tolókar előnye, hogy egy kézzel is könnyen tolhatóak, irányíthatóak. Így annak sincs akadálya, ha épp egy telefonhívást kell elintézned a séta közben. A fogantyúval ellátott sport babakocsik, esetében az egy kezes irányítás jóval nehézkesebb és kevésbé biztonságos is, azonban jóval kisebbre összecsukhatóak. Így érdemes felmérned, számodra melyik tényező élvez nagyobb prioritást.

Tartalomhoz tartozó címkék: Babakocsi
Az oldal tetejére